Контролният мач на Градския стадион днес между „Дунав“ и „Добруджа“ ще започне в 18.30 часа. По принцип мачът трябваше да се играе от 18, но старши треньорите на двата тима Веселин Великов и Димчо Ненов решиха, че заради жегата трябва да дръпнат двубоя за малко по-късно. Освен това те се разбраха за две-три кратки почивки за глътка вода в хода на срещата. 
Проверката ще е първият домакински мач за русенските футболисти през този сезон. По-рано те изиграха 3 мача - 2:4 срещу „Берое“ /Стара Загора/, 2:4 срещу „Черно море“ /Варна/ и 0:2 срещу „Верея“ в Нова Загора.
Феновете на „Дунав“ ще могат да видят за първи път новите попълнения Станислав Антонов, Мартин Луков, Петър Патев, Марио Петков, Юлиян Ненов, Деян Лозев, дошлия на проби ганаец Емануел Райнхерд. Днес в Русе трябва да пристигне и игралият за последно в Индонезия централен защитник Мартин Ковачев. Засега не е ясно дали той ще вземе участие в контролата.
В последната си проверка „Добруджа“ загуби с 1:2 срещу новака в „Б“ група „Поморие“. В отбора от Добрич са пристигнали на проби 6 млади и неизвестни като имена футболисти. Един от тях е нападателят на „Велбъжд“ Илиян Чавдаров, основен доскоро играч на кюстендилския отбор. 
Двубоят днес ще бъде ръководен от русенска съдийска бригада с главен рефер Ивелин Занев. Помощници на Занев ще са Мирослав Марков и Мирела Иванова.
Русенският отбор ще бъде представен официално на феновете си тази събота 30 минути преди следващата контрола със „Спартак“ /Плевен/. Отборът ще излезе пред публиката в 18 часа. 
На проби вчера в „Дунав“ пристигна бившият играч на „Марек“ Борислав Николов. Десният халф има стаж за тима на „Дупница“, когато отборът му играеше в „А“ група.