Шест автомобила в различни части на града станали жертва на посегателствата на наркозависим рецидивист. Мъжът тръгнал да скита из улиците, след като на близките му им писнало от изпълненията му и го изгонили от дома.
Останалият без покрив и прехрана мъж успял да потроши страничните прозорци на няколко коли между 25 октомври и 2 декември. Обикновено чупел стъклата с ръка и отмъквал CD плейърите, които впоследствие продавал за някой лев. При част от ударите успявал да открадне и оставени в автомобилите портмонета с пари. Сметките показали, че за няма и месец успял да отараши вещи и пари за общо 1780 лева.
Само на 2 декември се разписал с криминален хеттрик. През нощта отмъкнал и подкарал отключен хладилен „Мерцедес Вито“. Тръгнал към къщата на братовчед си, но тъй като било заледено, автомобилът поднесъл и се натресъл в оградата пред жилището. Рецидивистът не се трогнал и си продължил по пътя пеша, след като зарязал катастрофиралия автомобил. А щетите по блъснатия „Мерцедес“ били оценени за 1724 лева.
По време на делото се оказало, че мъжът е чест гост на Центъра за психично здраве заради системната си злоупотреба с марихуана. След като се напушел ставал раздразнителен и агресивен. Но въпреки леката си умствена изостаналост, много добре разбирал, че погазва закона докато върши своеволия над чуждите коли.
На първа инстанция Районният съд сметна, че рецидивистът трябва да влезе в затвора за 3 години и 4 месеца. Присъдата може да се обжалва.