Обезщетение за сериозните вреди, които е получил след тежка катастрофа, за която не носи вина, поиска пострадал шофьор.
Човекът карал фиата си по пътя Русе-Варна и идващ насреща му фолксваген внезапно тръгнал да завива наляво и му преградил пътя. Засеченият водач веднага завил надясно, но катастрофата била неизбежна. Фиатът се преобърнал няколко пъти и останал по таван. Шофьорът успял да се измъкне от колата и легнал в тревата, а спътникът му висял на предпазния колан с главата надолу.
След тежкото произшествие през август 2013 година на водача се наложило да напусне самостоятелното си жилище и да се върне при родителите си, за да има кой да се грижи за него до възстановяването му. Първият месец след катастрофата имал лекарска забрана да се движи. От удара се оказал с не едно и две счупвания, включително на кръста, както и със сътресение на мозъка. И до днес усеща болки в кръста и в левия крак, оплаква се и от изтръпване на краката. Заради състоянието си мъжът изпаднал в депресия и се затворил.
За стореното виновният шофьор стигнал до съд в Разград. Там бил наказан с глоба от 2500 лева и отнемане на книжката за половин година.
За преживения кошмар пострадалият мъж заведе дело срещу застрахователната компания за причинилия катастрофата мъж като поиска 60 000 лева обезщетение. На първа инстанция съдът сметна, че справедливата компенсация за преживения кошмар е 50 000 лева и осъди дружеството да му я плати. Решението може да се обжалва.