Алиса е жената, за която бих се оженил отново. Даже тя се шегува: "Откакто се помня, все съм омъжена". Това сподели пред Мон Дьо бившият столичен кмет и политик Стефан Софиянски. Той допълни, че щастлив съпруг, баща и дядо. И че чака с нетърпение раждането на първите си внучета момченца."И двамата ми зетя са готини", заяви Софиянски. 

Най-много му липсвала малката дъщеря - Димана, която учела в чужбина. "Два месеца стана, откакто не сме се виждали. Липсва ми", сподели Софиянски.

На въпрос какъв трябва да бъде един политик, той отговори: "Политикът трябва да взима решения. Обществото често пъти е разделено. Когато ти вземеш решение, една част от това общество може да е недоволно. В моя живот мога да дам следния пример - когато бях кмет, трябваше да решим въпроса с кучетата. Едни бяха доволни, в очите на другите обаче останах за цял живот обвиняем".

Запитан как иска хората да го запомнят той отговори: "Като Стефан Софиянски. Ще цитирам един поет, който много ми харесва, макар че се различаваме идеологически - Пеньо Пенев. В "Дни на проверка" той казва: "Човекът е човек, когато е на път". В това е смисълът - в развитието".