Българският национален отбор по волейбол победи Аржентина с 3-0 (27:25, 25:20, 25:22) в среща от Група С на втора дивизия в Световната лига, която се игра пред повече от 5000 зрители в обновената зала "Конгресна".

Най-оспорван се оказа първият гейм, в който нашите момчета успяха да се наложат с 27:25. За съжаление в началото на втората част неприятна контузия на десния крак получи Тодор Скримов, който до този момент правеше много добър двубой. Посрещачът веднага напусна полето, а на негово място в игра се появи Тодор Алексиев, който до края на сблъсъка реализира цели 15 точки. С толкова завърши и диагоналът Владимир Николов, а Николай Пенчев добави 7 точки. За южноамериканците най-резултатен бе Себастиян Соле с 10 точки.

Другата неприятна новина за селекционера Пламен Константинов бе травмата, която получи разпределителят Андрей Жеков в третия гейм. С този успех "лъвовете" си гарантираха първото място в тази група с 8 победи от 11 мача. Аржентина продължава да заема третата позиция с 6 победи, колкото има и вторият Канада. Следващият двубой на представителния ни тим срещу "гаучосите" е в неделя от 20:45 ч. отново в морската ни столица.