Двама са кандидатите по повторно обявената обществена поръчка за доизграждане на подземния паркинг на Доходното здание. Това стана ясно вчера при публичното отваряне на офертите. До втория опит с поръчката се стигна, след като при предходната процедура единственият кандидат дружество „Русчук 13“ не представи всички необходими документи в срок и се наложи тя да бъде отменена.
 Първият кандидат сега е ДЗЗД „Интис - Бул“, която включва русенската строителна фирма „Интис“ и софийската „Булстрой Груп“. Първата е с управител Светослав Йончев, а втората се управлява от Георги Евтимов. 
Другият кандидат по поръчката е ДЗЗД „Русчук 2015“,  която включва три фирми. Първата е софийската „Екса“, която основно се занимава със строителство и е с управители Константин и Вася Пееви. Прави впечатление, че фирмата беше единият от съдружниците и в ДЗЗД „Русчук 13“. Софийската „Екста“, която е с широк предмет на дейност и с управител Магдалена Цанова“, е втората фирма, а третата е русенската „Новикон“, която основно се занимава със строителство. 
Повторната обявена поръчка този път е за по-голяма сума - 611 780 лева, тъй като на сесията през май съветниците одобриха предложението на кмета Пламен Стоилов за увеличаване на средствата за строителството с още 113 000 лв. Срокът за изпълнение е 3 месеца. 
Поръчката предвижда строително-монтажни дейности за довършване на обществения паркинг като първи етап от бъдещ търговско-административен комплекс, както и на връзката му със съседните блокове на Театралния комплекс и съседните улици. До момента са изпълнени в груб строеж до кота нула подземните нива на комплекса и двупосочната рампа към тях. Строежът е замразен, защитен и обезопасен.
Подземният паркинг ще осигури 58 паркоместа за автомобили и 8 места за велосипеди, разположени на две подземни нива.