Два златни медала от 23-ата балканиада по информатика спечелиха за България Христо Венев от Софийската математическа гимназия и Енчо Мишинев от Математическата в Ямбол. Третият златен медал получи Марко Станкович от Сърбия. Тримата са събрали най-много точки - съответно 567, 521 и 427, в състезанието, на което Русе беше домакин. Златните медали връчи ректорът на Русенския университет проф.Христо Белоев. 
7 сребърни и 11 бронзови медала бяха дадени на следващите по точки в списъка на участниците. 1 сребърен и 6 бронзови спечелиха български участници от В-националния отбор и от русенския тим от Математическа гимназия „Баба Тонка“. 
Задачите, които решаваха състезателите на тази балканиада, са били предложени от участници в предишни издания на олимпиадата. Това каза Миле Йованов, президент на Балканския олимпийски комитет по математика, който поздрави състезателите и благодари на организаторите. С благодарности към всички се обърна по време на заключителната церемония и началникът на Инспектората по образованието Димитър Райнов. Накрая Емил Келевджиев от Института по математика и информатика към БАН предаде флага на състезанието на ръководителя на отбора на Кипър, където ще се проведе 24-ата балканиада.