Пътническият влак от Мездра за Видин се блъсна в лека кола, пресичаща прелез със спуснати бариери в района на гара Марчево.

В 11.50 часа днес на прелез в района на гара Марчево, лек автомобил преминава през прелеза при редовно задействано автоматично прелезно устройство ( светлина и звукова сигнализация и спуснати бариери), указващо приближаването на влак. Опитвайки неправомерно да заобиколи спуснатите бариери, автомобилът е ударен в предната си част от пътнически влак 70102, пътуващ по направление Мездра-Видин. При инцидента няма пострадали. Нанесени са щети на локомотива и автомобила.

От НКЖИ информират, че ще бъде изпратен локомотив от Мездра, който да обслужи влака. Екипи на разследващите органи са на мястото на инцидента.

От компания "Железопътна инфраструктура" призовават водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.