Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че според него в бъдеще технологиите за комуникация ще позволяват да се изпращат и мисли.

"Ще може да си помислиш нещо и ако искаш, твоят приятел незабавно ще може също да го помисли", каза Зукърбърг в отговор на въпрос, зададен на неговата Фейсбук-страница и цитирани от технологичния сайт engadget.com.

Тези напреднали технологии обаче все още са в бъдещето и за момента компанията се е насочила към развитието на изкуствен интелект, тъй като според него "по-интелигентните услуги ще бъдат и много по-полезни". Също така тяхна цел е и разработването на виртуална реалност, тъй като това ще е "следващата голяма компютърна и комуникационна платформа", добави Зукърбърг.

Според него Фейсбук подготвя създаването на система с изкуствен интелект, която "ще е много по-добра от хората с нашите първични сетива". Според създателя на социалната мрежа очилата за виртуална реалност скоро ще станат част от ежедневния ни живот, като по този начин ще имаме шанс да споделяме преживявания по нов начин.