Поредната измама с пари за климатици от магазин „Зора“ е била на път да успее, но попадналата на мушката баба се оказала инвалид на легло и това провалило плановетне на престъпниците.
На домашния телефон на 78-годишна русенка се обадил мъж, който казал, че внукът й е поръчал в магазин „Зора“ четири климатика за дарение на училище. Майка му била платила 500 лева капаро, но уредите идват на следващия ден от Германия и веднага трябва да се дадат половината пари - 4000 лева. Старицата казала, че внукът й Ваньо е на изпит във Велико Търново, не й е казал нищо за дарението, но чака дъщеря си да й смени памперсите, защото е неподвижна на легло и ще задвижи нещата. Мъжът прекъснал разговора, но след малко телефонът звъннал отново и този път се обадил глас, който казал „Бабо, аз съм Ваньо, наистина ще дарявам 4 климатика на училище затова те моля дя събереш парите и да се обадиш на този номер“, след което продиктувал 10 цифри.
В това време дъщерята се върнала и веднага разбрала, че това е измама. Завсеки случай набрала сина си по мобилния телефон, който отрекъл да е капарирал климатици. Дъщерята веднага позвънила на дадения мобилен телефон, но чула отсреща само „оставете гласово съобщение“.
Нищо не казах, но и измамниците повече не се обадиха, защото разбраха, че този път номерът им няма да мине, каза вчера пред „Утро“ дъщерята.
Това е третото замесмане на „Зора“ в телефонни измама през последните десетина дни. По този повод в понеделник от търговската верига призоваха гражданите при получаване на подобни обаждания веднага да сигнализират в МВР.