18-годишно хлапе е задигнало паркирания на ул.“Борисова“ миналия четвъртък „Мерцедес А 170“. 
Тогава водачът спрял колата си до автобусната спирка пред китайския ресторант „Пинко“, оставил ключовете на стартера и двете си деца на задната седалка, включил аварийните светлини и отишъл в сервиза за електроника на отсрещния тротоар. Малчуганите обаче не искали да стоят сами и скоро последвали баща си. Веднага след като отишли при него, мъжът излязъл от сервиза и видял, че колата му вече е на светофара и пътува към центъра.
Мерцедесът бил открит изоставен в покрайнините на Тетово с празен резервоар. Във вторник в Русе бил заловен и крадецът. Оказало се, че това е 18-годишен тийнейджър без книжка от Сеслав без постоянен адрес. Повечето време младежът пребивавал в Русе, като основно се занимавал с дребни кражби. Постепенно набрал кураж и започнал внимателно да се оглежда за коли с ключове на стартера. Така на 15 октомври миналата година С.С. отмъкнал „Рено Лагуна“, спряно пред магазин „Пацони“ на ул.“Борисова“ на аварийни светлини и с ключове на таблото. На следващия ден лагуната била открита до Кубрат без капка бензин. 
Предполага се, че преди удара с мерцедеса малкият любител на адреналина е порторил упражнението още два пъти и в момента криминалистите работят със С.С. за изясняване на случаите.