Шофьор бе признат за невинен за катастрофа на кръстовището между ул. „Потсдам“ и „Михаил Арнаудов“, в която е пострадало момче на близо 16 години.
Инцидентът е станал на 5 юни миналата година. М.Г. карал лек автомобил с 36 км в час. Внезапно обаче на пътя изскочил хлапак, който тръгнал да пресича - далеч от пешеходната пътека и без изобщо да се огледа от двете си страни. Човекът веднага набил спирачките, но не успял да спре веднага и с огледалото си бутнал пресичащото момче. При падането то се ударило на металните колове, поставени по тротоара, за да не се паркира. И си счупило лявото рамо.
Срещу шофьора веднага било образувано наказателно дело и вчера той бе изправен на съд. Според Темида обаче човекът не е бил пиян, не е карал с превишена скорост, нито за миг не е оставял колата си без надзор и на практика е нямало как да предвиди, че човекът от тротоара внезапно ще тръгне да пресича. Освен това момчето било доста развито за възрастта си и по никакъв начин не приличало на дете, което допълнително би трябвало да заостри вниманието на водача, коментира съдът в мотивите към оправдателната присъда.