Зад елегантните дрехи, интелигентните образи и красиви усмивки на някои владетели в миналото се крие драма и дълбоки тайни. Това представя поредицата „Трагичната съдба на руските принцеси“, която разкрива живота на дъщерите на цар Николай II. Епизодите ще се излъчват в понеделник, на 6-ти и 13-ти юли, от 22:00 часа по Viasat History.

Сестри Романови са били най-често сниманите принцеси на своето време, но въпреки това светът е знаел много малко за момичетата на официалните портрети. Четирите рускини - Олга, Татяна, Мария и Анастасия са били изолирани от света от Николай II и съпругата му Александра. Двойката се въздържала от участие в държавните дела в името на уединението и това е довело до фатални последици. Продукцията разбулва интересни факти от миналото под формата на интервюта с водещи историци и зашеметяващи архивни кадри.

Запазените и до днес снимки и филмови кадри показват, че сестрите са били много красиви. Момичета обаче не са успели да спечелят благоволението на родителите си и да променят абсурдното отношение, което са имали към сина си - страдащият от хемофилия Алексей.

Девойките наричали себе си „OTMA“ - акроним на собствените им имена. Те рядко са напускали пределите на своя дворец, имали са малко приятели и не са знаели почти нищо за външния свят. Един от малкото хора, с които момичетата стават близки, е спорният духовен съветник на родителите им Распутин - единственият човек, който е можел да облекчи страданието на Алексей.

След безмилостното убийство на сестрите на 17 юли 1918 г. по време на Октомврийската революция, те стават обект на внимателно проучване от редица ентусиазирани историци, включително и известните специалисти Орландо Фиджес и Дъглас Смит. Освен това, четирите момичета са канонизирани от Руската православна църква за мъченици. Причината е не само тяхната красота и трагичният им живот, а фактът, че са загинали, преди да се превърнат в повече от красиви загадки.

Какво се крие зад стените на двореца на цар Николай II и защо четирите сестри са били убити – разберете от поредицата „Трагичната съдба на руските принцеси“, в понеделник, на 6-ти и 13-ти юли, от 22:00 часа по Viasat History.