Открит оставен без надзор автомобил, на няколко метра от който се намирала ловна карабина, донесе акт на собственика на колата.
Сливополските полицаи получили сигнал вечерта на 10 септември 2014 година за изоставен „Фиат Типо“ в местността „Ботуша“ край Борисово. Отишлият на място екип видял отключения автомобил, спрян до стар напоителен канал. На 16 метра от него униформените открили между храстите извадена от калъфа й ловна нарезна карабина „ИЖ“ и 7 патрона. Започнало безуспешно издирване на собственика на фиата. Към 1.30 часа посреднощ мъжът сметнал, че вече е безопасно и се върнал при колата заедно със сина си, но там го чакали полицаи, които увенчали бдението си с акт. Започнало и разследване на прокуратурата, но делото било прекратено.
В крайна сметка човекът се сдобил със 100 лева глоба за това, че е ловувал с пушка в ръце. А оръжието му бе конфискувано. Актът обаче стигна до оспорване пред съда. Магистратите бяха категорични, че санкцията почива единствено на предположения и няма никакви категорични и безспорни данни, че наказаният мъж е ловувал. Затова съдът отмени акта. Решението може да се обжалва.