С поучителен край приключи опит за използване на правораздаването за уреждане на лични сметки.
На 2 август 2016 г. изоставената от мъжа си Т.П. спряла колата си пред дома на съперницата си А.С. в Две могили и на висок глас попитала какво става с издръжката за децата й и кога ще получи парите. 
Домакинята отвърнала, че това е задължение на мъжа й, а дъщеря й се опитала да я защити, но само предизвикала яростта на неканената гостенка. Тя й се нахвърлила, скъсала й блузата и продължавала да си иска парите. После трите жени започнали безпощаден бой с дърпане на дрехи, скубане на коси, дращене, хапане, блъскане и всички прийоми на нежния пол, когато реши да се разбере по мъжки с някого. През цялото време причината за спора - бившият мъж на разярената Т.П. бил в съседна стая, но предпочел да не се меси в разправията. Накрая майката и дъщерята все пак успели с дружни сили да изхвърлят Т.П., но историята не приключила само със сеира за комшиите и плъзналата пикантна клюка в градчето.
Т.П. подала жалба в Окръжна прокуратура, че майката и дъщерята са направили опит да я убият. Проверка обаче не потвърдила обвиненията й. Прокуратурата отказала да образува дело за опит за убийство, но подвела жалбоподателката под отговорност за набеждаване в престъпление и хулиганство. Районният съд наложил година и четири месеца условно с тригодишен изпитателен срок и обществено порицание, а Окръжният съд я потвърди.