Днес ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има след обяд над Източна България. Валежи не се очакват. Ще духа слаб източен, в Източна България североизточен вятър. Максимални температури между 25 и 30 градуса, в София - около 25 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).Атмосферното налягане през деня бавно ще се понижава и ще стане малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но без валеж. Максималните температури ще са 23 - 25 градуса. Температурата на морската вода е 21 -22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. 

Над планините ще бъде слънчево, в следобедните часове с купеста облачност, малко по-значителна над Централна и Източна Стара планина и Родопите, но без валеж. По най-високите върхове ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.