Пясъчните фаворити на русенци - Мария Антоанета, Чарли Чаплин, Йолимбо Сан, Спайдърмен, Индиана Джоунс и Мерилин Монро, оживяха за час на кея вчера. Шест момичета и момчета, досущ като изваяните от пясък филмови герои, привлякоха вниманието на русенци по време на закриването на първия международен фестивал на пясъчните скулптури в Русе.
Грандиозното събитие приключи със символичното предаване на ключа от първата алея на киното в Русе и пясъчна торта с фойерверк на кмета Пламен Стоилов от консултантите Ирина Тафлевская и Руслан Коровков.
Според Стоилов русенските пясъчни фигури са по-различни, по-красиви и атрактивни от тези в парка на пясъчните фигури в Бургас, а и там нямат фона на прекрасната река Дунав. Голямо морално удовлетворение за мен и екипа ни доставиха оценката и интересът на гражданите, като само за седмица над 10 000 души са посетили фестивала. Години наред в Русе са липсвали подобни мероприятия, атракции, забавления, които да показват, че нашият град е уникален, каза още Стоилов. Той подчерта, че до края на годината Общината и фондация „Русе - град на свободния дух“ са подготвили още много атрактивни изненади за русенци и гостите на града. Пясъчните фигури ще останат на кея до края на лятото.