Полицията задържа автора на деветте фалшиви сигнала за бомби, подадени за различни институции и фирми в София в Деня на Ботев – 2 юни.

На 2 юни, в рамките на около два часа, деветима представители на различни институции и фирми заявиха в полицията, че са получили заплахи за поставени самоделни взривни устройства. Потърпевшите уточнили, че получили на електронните си пощи съобщения, уведомяващи ги за поставени в сградите или обектите им бомби. Заплахи имаше за БНР и Софийския университет, както и за няколко офис сгради в различни места на столицата.

В днешния си бюлетин от вътрешното министерство съобщават, че в резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, по безспорен начин е установено, че подател на злоумишлените сигнали е столичанинът Б.Г. на 27 години. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа в Четвърто РУ. Назначена и изготвена била психиатрична експертиза. При претърсване на адреса на младия мъж били иззети вещи, имащи отношение към деянието. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура и разпореждане на прокурор, Б.Г. е настанен за принудително лечение в Центъра за психично здраве.