Румънката Михаела Неагу и съпругът й от Косово Лирим Тхачи били използвани от техен близък, на когото направили услуга и се съгласили да му докарат автоплатформа „Мерцедес“ от Косово в Швейцария. Това заяви 31-годишна Михаела, която нарече себе си идиотка в съдебна зала за това, че се е съгласила на неразумната постъпка. Впрочем платформата се водела на нейно име, но тя късно научила за това, пък и не се интересувала кои коли по документи са нейни, тъй като мъжът й често търгувал с автомобили. Била му дала пълномощно и не било рядкост да има няколко коли, които са регистрирани на нейно име. Според нея платформата всъщност ремонтиран и пригоден за превоз на автомобили камион.
Това в общи линии разказва в продължение на около 2 часа Михаела, с което противоречивите й обяснения нарастнаха главоломно. Тя вече направи самопризнания за участието си в контрабандата на близо 35 килограма марихуана на стойност почти 140 000 лева и търпи присъда от 2 години и половина затвор в Сливен. Мъжът й Лирим обаче все още се бори за леко наказание и оспорва почти всички събрани доказателства срещу себе си.
Делото за пореден път бе отложено заради неявяването на вещото лице, което е изготвило автотехническата експертиза. Според него в платформата е бил изработен специален тайник за еднократна употреба за пренасяне на общо 71 пакета марихуана. Твърдение, което Лирим и адвокатът му вероятно ще оспорят. В предходно заседание по делото косоварът се заяде с твърденията на митничари, че е избягал от митническа проверка на рентген и е духнал в обратна посока. Затова дори се наложи да бъдат пуснати записи от случая, на които категорично и ясно си личат разпорежданията на служителите, които Лирим забелязва, но не спазва.