Последното, което си казали Борис Гуджунов и синът му, било че се обичат. Това сподели пред bTV Кристиян Гуджунов в деня на кончината на баща си. 

„Макар че доста трудно ме позна, не знаеше къде се намира. Не знаеше кои идват при него да го видят”, разказа той в ефир за последните дни на именития певец.

„Отиде на едно по-добро място – отърва се”, добави той. Гуджунов-младши подчерта, че за него баща му винаги ще си остане най-голямата звезда на българската сцена, по-голяма от всички съвременни изпълнители. „За мен той е много класи над тях и винаги ще бъде”, заяви той.

Кристиян още не е чел съболезнованията от министъра на културата Вежди Рашидов. Преди месеци Борис Гуджунов се оплака, че няма средства, с които да живее и да се лекува и повдигна въпроса за пенсиите на българските артисти. Тогава той получи еднократно помощ под формата на награда, а от министерството обясниха, че ще през есента ще раздаде пожизнени пенсии. „Аз тогава казах, че той няма да доживее до есента. Никой няма да доживее тези пенсии, тези пожизнени награди”, смята Кристиян. 

Той благодари на всички, които тогава се отзоваха и помогнаха със средства на певеца. „Той тогава повярва, че още го помнят, още го знаят”, спомни си синът му.