Лекоатлетите на „Локомотив“ /Русе/ приключиха по шампионски участието си в последния ден на държавното първенство за мъже и жени в София. 
След като стана победителка на 100 метра, Инна Ефтимова грабна титлата и на 200. При това тя спечели златния медал с личен рекорд от 23,35 секунди. Съотборничката й Радостина Стоянова завоюва бронзово отличие с 25,14 сек и заслужи бронза.
Локомотивци бяха най-бързи и при мъжките шафети на 4 по 100 метра. Квартетът Красимир Брайков, Денис Димитров, Георги Ганчев и Йордан Йовчев постигна време от 41,59 секунди.
Другите два медала за „Локо“ бяха по сметката на Петя Дачева. Тя даде втори резултат в дългия скок /6,20/ и трети на троен - 13,05 метра.
„Железничарите“ щяха да прибавят със сигурност нова титла и в бягането при мъжете на 200 метра, ако Денис Димитров не бе пропуснал финала. Той си спести спринта, защото почувства болки, провокирани от твърдата писта и реши да не рискува. Иначе резултатът му в сериите бе 21,72 секунди.
В лагера на „Дунав“ се надяваха с основание, че Сава Тодоров ще може да се поздрави с отличие на 800 метра, но Сава като че ли този път не бе в най-добрата си форма и изненадващо завърши чак пети с 1:56,03 минути. Победителят Христос Коцитас пресече финала за 1:54,34.