Нито съм отвличал Невена, нито съм се опитал да я убия, заяви пред състав на Русенския окръжен съд 21-годишният Славомир Стоичков. Младият мъж дойде в съдебна зала с бинтовани китки след опит да си пререже вените в къщата за гости в Писанец, който бе пресечен от полицейски екип. 
Прокуратурата поиска Славомир да бъде задържан за постоянно в ареста заради обвиненията, че е отвлякъл и се e опитал да убие бившата си приятелка. Отделно младежът ще отговаря пред съда за отнемане на чужд автомобил - този на приятелката на Невена. 
На 9 юни Славомир и Невена излезли и се разхождали  като обикновени приятели в Търговище. В един момент обаче нещо прищракало в главата на момчето и се стигнало до там, че отвлякъл момичето и отпрашил към Писанец. Младежът познавал района, тъй като баба му живеела в селото. Побоят над 23-годишната му бивша приятелка започнал още в колата и продължил с все сила в къща за гости в Писанец. Стаята в хотелчето се превърнала в арена от филм на ужасите, в следствие на което Невена се оказала настанена в Интензивното отделение на русенската болница в изключително тежко състояние. Момичето е с три прободно-порезни рани в корема, но особено тежко за здравето й било падането от втория етаж на къщата за гости - от височина 3.70 метра. Тя се сгромолясала пред очите на полицаите, които тъкмо били пристигнали на място. Според прокуратурата Невена е била блъсната от бившия си любим, но не е категорично ясно дали не се е хвърлила сама. Вследствие от падането момичето е със счупен таз, спукан далак и не една и две травми. Заради тежкото й състояние тя все още не е разпитвана, тъй като лекарите забраняват в този момент да участва в разследването. В стаята, от която е паднала, бил открит Славомир с кървящи китки на двете ръце.
Прокуратурата отчете агресията, с която се откроява Славомир, както и факта, че набързо крои планове, без да разсъждава и без никакви задръжки ги реализира. Има данни, че момчето е тероризирало бившата си приятелка, с която са имали кратък съвместен живот. Тя има дете от друг мъж.
Адвокатът на младежа бе категоричен, че няма причина той да бъде задържан в ареста, тъй като липсват данни, че той е виновен за случилото се. 
Съдът обаче не сподели това становище и сметна, че засега мястото на Славомир е в ареста. Магистратите отчетоха, че деянията му се характеризират с бруталност, а за опита за убийство младежът може да лежи между 10 и 20 година в затвора. Нещо повече - има реална опасност, ако бъде пуснат под домашен арест или парична гаранция, да забегне, тъй като по делото има данни, че той е бил наясно, че е издирван от полицията, но вместо да се предаде, се е укрил.
Мярката за неотклонение може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново в четвъртък.