Най-доброто от автомобилния бизнес в Русе на едно място. Това предлага започващото днес Автомобилно изложение Русе 2015. На паркинга пред „Метро“ ще се съберат вносителите на нови автомобили и мотори, представители на автошколи, магазини за авточасти и един от най-авторитетните застрахователи. Свой щанд ще има и Русенският университет, който в тон с актуалните тенденции демонстрира електромобил. 
Освен че ще се наслади на хубави коли публиката всеки ден ще участва и в томбола за таблет от „Нетуъркс“, а ще има и други изненади 
Ето кой какво ще предложи на посетителите.
БГ дебют и уикенд за двама от „Мото-Пфое“
„Мото-Пфое“ следва традицията си да участва в русенския автосалон с най-новото от гамата на „Форд“, като тук има и специална новина. Това е националната премиера на новия C-MAX, който ще се предлага в дните на изложението със специална отстъпка от 5%. Още по-изгодна е офертата за новия „Фокус“, който се предлага на изложението с 8% отстъпка, а новото „Мондео“ го следва със 7% отбив от цената. В редицата е и „Фиеста“, за която е предвидено 3000 лева ценово предимство. Джипът „Куга“ носи 3% бонус и специална лихва при лизинг. В лекотоварната гама, където „Форд“ по традиция е лидер, отстъпките са от 5% до 12%.
Наред с това „Мото-Пфое“ предлага и много изгодни лизингови условия. 
Дилърството ще предлага автомобили за тестдрайв, а посетителите на щанда ще имат шанса за спечелят уикенд за двама в хотел „Белведере холидей клуб“ в Банско и други изненади.
„Ситроен С4“ - още едно представяне с марката „За първи път в България“
Още един национален дебют ще влезе в историята на автосалона. Последната генерация „Ситроен С4“ ще има своята българска премиера в Русе, а до него ще застане познатият „Ситроен С4 Кактус“ с нов двигател, съответстващ на екостандарта Евро 6 и с изключително нисък разход на гориво. Точно тези два модела ще бъдат достъпни за тестове заедно със „Ситроен DC5“, но при желание клиентите могат да изпробват качествата и на други коли от френската марка.
„Тойота“ вади хибрид в крак с времето
Вносителят на „Тойота“ - „Ником“ ООД, ще покаже цялата гама леки автомобили - от градското мини „Айго“ през „Ярис“ и „Корола“ до лимузината „Авенсис“. Разбира се, ще присъства и „Аурис“, но в комби версия, с хибридно задвижване и с най-високо ниво на оборудване, включващо и система за предупреждение и автоматично спиране на автомобила при опасност от сблъсък. Хибридното задвижване неслучайно присъства на изложението - през миналата година у нас е отчетен 19% ръст на продажбите на хибриди, а от данните на „Тойота“ личи, че всеки десети продаден автомобил на марката е с такова задвижване. Русе не изостава от тенденцията и отчита, че хибридите са предпочетени от 13% от клиентите на дилърството, като хората в региона показват добро познаване и предпочитание към тези технологии.
Другата новост на щанда на „Тойота“ е дизеловият ван /с 2+1 места/ „ProAce“, който е идеален бизнеспомощник.
Горещи премиери от „Рено“
Представителството на „Рено“ - „Стибис“ ООД, със сигурност ще привлече много публика с осигурените за изложението атрактивни модели. На щанда ще бъде показан екзотичният мини електромобил „Туизи“, но звездите ще бъдат други. Това е триумвиратът между наточените спортни версии на „Клио R.S“, „Меган Трофи R.S“ и новият и интригуващ, но все още слабо познат джип „Каджар“.
Специално място ще има и новото издание на доказалия се черноработник „Трафик“.
„Дачия“ води герой от „Бреслау“
Герой от култовото за запалените по офроуда рали „Бреслау“ ще бъде на специална почит на щанда на „Дачия“. Дилърите на марката от „Стибис“ са успели да осигурят участвалия в тежкия планински маратон джип „Дъстър“. Той ще бъде в компанията на друг „Дъстър“ от лимитираната серия „Champion Edition“, а около тях ще паркират  „Сандеро“, „Докер“ и „Лоджи“ - и трите в подсилената версия „Степуей“. 
Огнен спортист на щанда на „Нисан“
2.7 секунди или долу-горе две премигвания. Толкова са нужни, на „Нисан GT-R“, за да ускори от 0 до 100 км/ч. Около тази червена мълния, която миналата седмица бе паркирана за кратко на централния площад като част от кампанията за тестово шофиране на автомобили на марката, представителството „Ес Транс“ ще подреди най-новите версии на ненадминатия „Кашкай“, авторитетния „Екс-Трейл“, популярната „Микра“ и изборът на индивидуалистите „Ноут“.
Верен помощник на мъжете с пушки при „Грейт Уол“
Маскираният с камуфлажни шарки пикап „Стийд 5“ ще се откроява на щанда на сглобяваните у нас китайски коли „Грейт Уол“. Освен безценния ловен помощник представители от „Ес Транс“ ще покажат и традиционната гама на китайците - С30 и Н6.
„Фолксватен“ кани на разходка с „Пасат“ и „Туарег“
Зрителите на автосалона ще могат да видят и пипнат актуалната гама на гиганта „Фолксваген“, но черешката на тортата, сервирана от представителството „Хоби Кар“, ще бъде възможността за пробно шофиране на рафинираната лимузина „Пасат“ и благородника сред големите джипове „Туарег“.
От велосипеди с лъвче до звяр със 180 коня под капака на щанда на „Пежо“
„Пежо“ показва най-пъстрата палитра на русенското автоизложение. Вносителите от „София Франс ауто“ ще предложат на публиката цялата си гама от леки и лекотоварни автомобили, като за пробно шофиране ще бъдат предоставени моделите 208, 308 и дизеловият 508 със 180 конски сили под капака.
„Хюндай“ дава всички модели за тест
Всички модели на щанда на „Хюндай“ ще бъдат достъпни за тестово шофиране. Това са обновените i10, i20, i30, ix35 и „Санта Фе“, които носят на корейците не само световно признание, а и непрекъснато увеличаване на продажбите в глобален мащаб.
Братовчедите от „Киа“ със спортно купе
Братовчедите на „Хюндай“ от една от най-бързо прогресиращите автомобилни компании - „Киа“, ще имат 6 модела на изложението. Това са „Рио“, „Сийд“, тривратият спортен „Про Сийд“, симпатичното „кубче“ „Соул“ и двата джипа „Спортидж“ и „Соренто“. Тук за тест ще се предлага спортистът „Про Сийд“. 
„Опел“, „Мазда“ и „Сузуки“ под един покрив
„Опел“, „Мазда“ и „Сузуки“ ще представи едновременно „Автосвят“, като и от трите ще има определен по един автомобил за пробно шофиране.
От моделите на немската компания ще присъстват „Корса“, „Астра“, „Инсигния“, „Мока“, „Зафира Турър“ и пикапът „Комбо“.
„Мазда“ ще бъде представена с моделите 3, 6 и СХ5, които ще бъдат в компанията на елегантно комби с двойно задвижване.
Звездата при „Сузуки“ е безспорна - новата „Витара“. Наред с нея ще дефилират „Селерио“, „Суифт“ и „S-крос“.
Ако баварците бяха математици... 
Ако баварците бяха математици, със сигурност щяха да са най-добри в решаването на уравнения - това, разбира се, е шега заради фирмената серия Х, която се радва на световна популярност. В Русе „Ауто Бавария“ ще покаже БМВ 2 кабриолет, БМВ 4 гран купе и моделите Х1, Х4, Х5, Х6. За тест драйв ще е предложено БМВ Х1.
Новата С-Класа и Ванът на годината на щанда на „Евро Старс“ 
Висш аристократ и типичен представител на работническата класа ще делят пространство и ще се борят за вниманието на публиката на щанда на „Евро Старс“. Там ще бъде показан фейслифтът на С-Класата, но за пръв път фирмата ще изложи и камион - това е доказалият се „Ивеко“. От неговата фамилия е и ванът на 2015 година „Ивеко дейли“, който ще бъде предложен за тест драйв на желаещите да се запознаят с него.