Ценовите оферти на 10 фирми, които искат да надзирават предстоящия ремонт на моста над река Бели Лом край Писанец по пътя Русе-Разград, бяха отворени в Агенция „Пътна инфраструктура“. Съоръжението е в лошо състояние, установени са редица проблеми и се налагат ремонтни дейности за 5 млн. лева, като на 23 юни ще се разбере и кои са кандидатите за самия ремонт на Писанския мост. 
Първата фирма, която иска да надзирава ремонта, е габровската „Консулт инженеринг“ ЕООД с управител Симеон Вълков и широк спектър на дейност. Другият кандидат е варненската „Инжконсултпроект“, която се занимава с архитектурни и инженерни дейности, а нейни управители са Ганка и Иван Колелиеви. Пловдивската „Пловдивинвест“ ООД с управители Димитър Попов и Петър Ангелов и с широк предмет на дейност също е сред кандидатите да надзирават ремонта на един от най-високите мостове на Балканите. Четвъртият кандидат е обединение „Рубикон - ЕН АР 1“, което включва варненската „Рубикон инженеринг“ с управител Севдалин Вълнаров и хасковската „ЕН АР консулт“ с управител Богдана Хасърджиева. Варненската фирма „Три Ес“ с управител Веселин Попов също е сред кандидатите. Шестият подал оферти по поръчката е „Трафик холдинг“ със седалище в Аксаково и управител Николай Димитров. Тя се занимава с инженерни дейности и технически консултации. Софийските „Трансконсулт БГ“, „Пътконсулт 2000“ и „Геоексперт България“ с предмет на дейност архитектурни и инженерни дейности и технически консултации са съответно седмата, осмата и деветата фирма, подали оферти по поръчката. Последният десети кандидат е софийската „Пътинвест Инженеринг“. Тя е с управител Валентин Зарев и се занимава с архитектурни и инженерни дейности. 
Прогнозната стойност по поръчката за строителен надзор за ремонта на моста е 125 000 лева без ДДС, а крайният срок за изпълнение е 11 месеца или 330 дни.