Съучениците на убития в Борисовата градина Георги Игнатов смятат за несъстоятелна версията, че ученикът от Търговско-банковата гимназия е нападнат заради футболни пристрастия. В сутрешния блок на bTV приятелите му Александър и Константин споделиха, че още не могат да повярват.„Още не съм асимилирал информацията от 2 юни. Не искам да го повярвам“, каза Александър, който познава Георги от 10 години. „Най-разбраното и смирено момче, което съм познавал. Душата на компанията“, разказа той.

„Ако имаше някакъв проблем, ако някой го беше заплашил, щеше да ни каже“, добави той. По думите му, не е вярно, че 16-годишният ученик е бил футболен ултрас и е драскал графити със спрей. „Ние сме огорчени. Има жажда за справедливост. Просто полицията да си свърши работата“, сподели той.

„За жалост, в крайна сметка добрите хора го отнасят“, констатира 17-годишният младеж. Той разказа, че два дни рпеди да умре, Георги се похвалил: „Аз хванах стипендия – 5,75“.

На въпрос какво би казал на убиеца на приятеля си, Александър отговори: „Дано кармата му го върне 100 пъти. Това е нещо много жестоко. Не мога да повярвам“. 

Константин е вторият човек, отишъл до пейката, където е открито тялото на Георги. Той е бил повикан от приятелката му Лора. „Аз когато отидох, всичко беше приключило. Полицията не беше дошла, линейката се забави“, обясни той. Константин трябвало да се срещне с Лора и Георги в 11.30 ч.

„Първоначално не можах да реагирам. Изключих. След това звъннах на 112 да упътя линейката как да дойде. Дойдоха малко след сирените“, разказа момчето. „Не мога да си го обясня, защото той на никого нищо лошо не е направил“, допълни той. 

По думите му, Георги симпатизирал на футболния отбор „Левски“, но никога с нищо не го е демонстрирал. Ходил е на четири мача в живота си. Константин не вярва убийството да е станало заради футболно пристрастие, още повече, че на 2 юни Георги е бил с червена тениска. 

„Според мен само един извратен човек би го направил“, каза момчето. Според него, единственото съмнително нещо е, че двамата близнаци, за които се твърди, че може да са нападнали Георги и за които разказаха негови приятели, са минали покрай мястото на убийството много малко след като то е извършено. Те били засечени от Лора. „Гледали я, питали „Какво бе“ и я подминали“, каза Константин.

Психологът към Държавната агенция за закрила на детето Младен Димитров обясни, че съучениците на убития ще бъдат подканвани да говорят повече за случилото се. „Объркани са. Това не се приема. Това е нереално – 16-годишен и при това убит“, поясни той.

„Профилът е на отличен ученик в най-елитната специалност“, каза още психологът. „Хубаво е да не се самообвиняват. Няма какво да направят. Има гняв“, добави той.