Президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов и Веселин Великов си стиснаха вчера ръцете и преподписаха новия договор на старши треньора. Така Великов ще държи кормилото на представителния отбор през следващите най-малко 2 години.
Добрата новина за новия контракт долетя часове преди днешния мач за купата на Аматьорската лига между „Дунав“ и „Сливнишки герой“ /Сливница/ във Велико Търново. Освен че изведе отбора до триумфално завръщане в професионалния футбол, Великов го класира и за финала на аматьорския турнир. Ако успее да спечели купата, той ще приключи сезона с две титли през първата си година като наставник на русенския тим.
„Утро“ научи, че в подготовка за мача срещу „Сливнишки герой“ Веселин Великов събрал момчетата в понеделник и им пуснал пълен запис от двубой с участието на съперника. Той искал да ги запознае със силните и слаби страни на „Героя“.
„Ще имаме работа с нелош отбор. Щом е стигнал до финала, не е било случайно. Ние обаче не бива да се плашим, а да играем нашата игра“, казал Великов на своите футболисти.
Другата добра новина е, че контузеният доскоро Михаил Милчев се чувства по-добре и може би ще излезе на терена във Велико Търново.
Отборът на „Дунав“ ще има подкрепата на поне стотина свои фенове, научи още „Утро“. За старата столица ще тръгне един автобус със запалянковци, други пък ще поемат към стадион „Ивайло“ с личните си автомобили.
Мачът е от 17.30 часа и ще бъде рефериран от елитния великотърновски съдия Станислав Ставров.