Ако забележите машина на „РПС“ за снегопочистване да минава с вдигнато гребло и да не си върши работата, звънете по телефона, нито един сигнал няма да остане без внимание, призова вчера Пламен Стоилов.
Номерът, на който могат да се подават сигнали, е 082/842 106.
Повод за изявлението на кмета бяха сигналите за непочистени улици в кварталите и непроходими дори по централни улици тротоари. Оплакванията валяха навсякъде - в Общината, в социалните мрежи и в „Утро“.
Приоритетни са главните пътни артерии, първо там се стараем да разчистим снега, коментира ситуацията зам.-кметът Свилен Иванов.
След това машините влизали във второстепенните улици, откъдето не върви градски транспорт, но пък има сериозен трафик на автомобили. Едва след това идвал редът на останалите.   
До вторник продължаваме офанзивата по почистването, разпоредил съм да се обърне внимание на кварталите и на кръстовищата, където са наринати купчини сняг, коментира и кметът Пламен Стоилов. Той съобщи, че предстои ново разчистване на главните улици от кишата, образувала се след обработката с химикали.
По отношение на тротоарите кметът заяви, че в основната си част те са грижа на гражданите и фирмите. Затова на КООРС било разпоредено да дават предписания на всички, които не са почистили пред домовете, магазините и офисите. Ако въпреки това снегът остане неразринат, корсаджиите ще пишат актове. Според Наредба 4 на Общинския съвет санкциите за физически лица са от 40 до 200 лева, а за юридически - до 1000 лева.
Наше задължение са само онези тротоари край автобусните спирки и там, където няма жилища и офиси, каза още кметът. Той отбеляза, че тротоарите по „Плиска“, „Доростол“, „Цар Освободител“, „Липник“ и „Христо Ботев“ са общински ангажимент и вече са разринати.