Кандидатурата на жената до Бареков- Мария Календерска- бе коментирана от журналисти и социолози в студиото на TV7 тази сутрин. Участниците в дискусията бяха категорични, че не бива сексуалните щения на политиците у нас да определят кои ще са кандидатите за различни обществени и властови позиции."Мария Календерска е един изключително амбициозен млад човек, който не подбира средствата да си проправи път към властта. Няма да се учудя ако утре намачка още някой чаршаф, да я видим и министър. Докога изборният процес в България ще бъде детерминиран от сексуалните щения на политиците. На какво прилича това", възнегодува журналистът Нора Стоичкова.

Календерска беше издигната като кандидат на "България без цензура" за кмет на София.

”Новото й лице не може да бъде аргумент. Малко е пресилена заявката й, че това е по-доброто женско лице от Фандъкова, защото е по-младо. Кметът на София не е просто едно лице”, коментира социологът Татяна Буруджиева.

”Това е форма на шуробаджанащина. Някои хора си въобразиха, че трябва да се ожениш за някакъв политик, за да си въобразиш, че можеш да бъдеш политик и да управляваш”, добави тя.