И тази година „Мол Русе“ ще подари на всички деца един незабравим първи юни. Денят на детето ще бъде изпълнен с много спорт и игри, нестихващи положителни емоции, безброй приятни изненади и много награди. Музиката ще е постоянен спътник на веселието - латино, етно и фолклорни мотиви ще се преплитат в танцовите състезания за деца и родители, а за финал на празника очарователната Прея ще огласи източния паркинг на търговския център - ще повиши градуса на настроението и ще направи спомените от първи юни още по-цветни.
Празникът ще бъде открит с куклената постановка „Спящата красавица“, на последния етаж на „Мол Русе“, точно в 12 часа. 
Омагьосани от приказния свят на куклите, малки и големи празнуващи ще имат възможността да се впуснат в Цветна фиеста от оспорвани съревнования, забавни надпревари и творчески задачи, като естествено шампионите ще бъдат възнаградени подобаващо. Семейните спортни игри започват в 13 часа на източния паркинг на търговския център, където за слънчевото настроение на малчугани и родители ще се погрижат професионалните инструктори на Спортувам Инфо. 
За да е още по-цветна палитрата спортни занимания, домакините от „Мол Русе“ съвместно с Тенис клуб „Русе“ ще предложат на всички деца възможността да се включат в безплатен открит урок по тенис. Между 13:00 и 17 часа, малчуганите ще разполагат с две тенис мрежи и цялото внимание на трима професионални треньори по тенис - може би именно на първи юни ще открием бъдещите Григор и Цвети?
Програмата ще продължи със специален гост - от 17 часа Пипи Дългото Чорапче ще гостува на сцената на източния паркинг на „Мол Русе“ и ще носи цял чувал с усмивки и награди за децата.
Кулминацията на този незабравим празничен ден ще бъде концертът на лъчезарната дива с меден глас Прея, която ще отправи своя музикален поздрав към всички малки и пораснали деца. Участието й не е за изпускане, началото на концерта ще бъде дадено в 18 часа, за радост на всички фенове.
За малчуганите, които имат нужда от подкрепа с вкусна храна насред игрите, хипермаркет Carrefour ще предлага специално детско меню за всяко едно дете, като естествено забавленията и игрите няма да останат на заден план.
Всички деца, гости на ресторант „La Strada“, ще имат възможност да комбинират батута в лятната градина на ресторанта с вкусна порция картофки на празнична цена. 
Любителите на шахмата могат да премерят сили помежду си от 10 до 12 часа на последния етаж на „Мол Русе“, където организаторите от Общински младежки дом-Русе подготвят идеалните условия за провеждането на традиционния първоюнски шахматен турнир за деца на територията на търговския център. 
За кинолюбителите пък Cinema City са подготвили Тридневен кино фестивал - стартирайки още на 30-ти май, деца и родители могат заедно да гледат селекция от любими детски филми на специални фестивални цени, както и да посетят курс по актьорско майсторство или да се научат да рисуват комикси - изненадите са много и разбира се - обилно подплатени с награди за най - талантливите.