Сутринта започнала като всяка друга за британеца Томас Маккормак. След като грабнал нещата си и се сбогувал с кучето си Пади, той заключил вратата и хванал влака към работа, когато се случило нещо очарователно и крайно неочаквано.
"Настаних се на една седалка и в следващия момент Пади дойде и седна до мен. Бях шокиран. Той ме погледна, сякаш казваше "Ей, къде си тръгнал?", разказва Томас.
В крайна сметка не му остава друго освен да вземе Пади на работа със себе си, но цял ден в главата му се върти въпросът как е успял домашният му любимец сам да излезе от дома му. Скоро мистерията започва да се разбулва.

Като връща лентата назад, Томас си спомня, че и преди се е случвало Пади да го чака пред външната врата, когато се прибира вечер, а не в двора, където го е оставил. Озадаченият стопанин решава да разузнае и отива при съседите си, които му разказват, че са виждали кучето да скача на трамплина в двора, за да прескочи оградата. 
"Оказа се, че така е успял да излезе. Явно е проследил миризмата ми чак до гарата и ме е открил", разказва още впечатленият от кучето Томас.