За трета поредна година „Мол Русе“ е домакин на най-големия стрийтбол турнир в България. Традиционно за провеждането на турнира ще бъдат осигурени най-добрите условия за игра, много награди и забавления за всички присъстващи.
Начало на турнира и за двата дни е 10.30 часа, а желаещите да участват могат да се запишат и на място след 9.00 часа, преди старта на състезанията за деня.
Тази година наградният фонд ще е в размер на над 3000 лева, като най-големите награди ще бъдат дадени в групите на мъжете /18години+/ и жените /16години+/. Освен купи и медали, които ще бъдат официално връчени на всички първенци в съответните възрастови групи, в някои от категориите ще бъдат раздадени и предметни награди.
За всички участници в турнира са осигурени тениски и безалкохолни напитки, а за доброто настроение в двата дни на турнира ще се погрижат Спенс и DJ. 
Специално за турнира на източния паркинг на търговския център ще бъдат изградени четири игрални площадки, две от които с изкуствена настилка и хидравлични кошове, трибуни за зрителите, професионално осветление за игралните площадки и електронни табла за резултата и времето.
И тази година стрийтбол турнирът Kings’ Tournament е част от 3х3 семейството на ФИБА и всеки участник ще получи точки за ранкинг листата.
През двата дни на турнира ще бъдат проведени конкурси по стрелба от тройката и конкурс по забивки, като в тях може да участва всеки желаещ.