„Няма да отстъпим!“ скандираха вчера медици от Комплексния онкологичен център /КОЦ/, които вчера подновиха протестите си срещу сливането на диспансера с болницата. Те смятат да продължат ежедневните акции, защото не виждат никакво развитие от проведения им в петък разговор със здравния министър Петър Москов.
Д-р Москов обеща в Русе, че ще покани наши специалисти за разговор в Министерството на здравеопазването, но това не стана. Той отхвърли  предложението ни за махане на членовете за обединяване на онкоцентровете с многопрофилните болници, защото неговата идея е лечението на онкологично болните да става комплексно в една обща болница. Това обаче при нас става от 63 години насам, тъй като ние имаме всички звена, които министърът иска, а именно хирургия, химиотерапия, лъчетерапия и ред други дейности, каза пред журналисти председателят на КНСБ в КОЦ д-р Орлин Корабов.
Другият аргумент на д-р Москов за обединяване на двете структури е, че онкоцентровете са в един двор с болниците почти във всички градове, но това не е основание за замислените сливания, защото ние предлагаме комплексни услуги, посочи д-р Корабов и заяви, че протестите ще бъдат ежедневни.
По думите му всички общински съвети в страната са решили да няма сливане на онкодиспансерите с болниците и това трябва да се случи и тук.