2600 лева са събрани от двете русенски училища, които се включиха тази година в благотворителната кампания „С тениска на бала“ на „Мото-Пфое“ и БЧК. Парите, с които Европейското училище и СОУ „Васил Левски“ си купиха атрактивно щампираните тениски, ще се влеят в общия фонд на набиране на средства. 
Ние ще кандидатстваме да бъде отпусната стипендия от 2000 лева за един русенски абитуриент, който ще кандидатства във Великотърновския университет, каза за „Утро“ директорът на БЧК Русе д-р Руденко Йорданов. Първо стискаме палци зрелостникът, който тази година получава диплома за средно образование в СОУ „Васил Левски“, да бъде приет за студент, но знаем, че е интелигентно момче и вярваме, че ще се справи с приемните изпити, каза д-р Йорданов. 
Той се надява и че след това от фонда ще отпуснат стипендията, още повече че Русе втора година участва в кампанията „С тениска на бала“. Така още в началото на учебната година младият русенец ще получи 1000 лева, а до края на годината на два пъти по 500 ще пристигнат и останалите пари.
В БЧК научили, че момчето е сирак и живее само с баба си, като се грижи за нея, тъй като жената е инвалид. Притиснат от недоимък, младежът имал намерение да замине за чужбина да работи, но при перспективата да му бъде осигурена стипендия, която да помогне поне в през първата студентска година, променил намеренията си и се върнал към предишното си желание да следва висше образование.