„Прее*ани сте” (“You are fu*ked”) – с тези „мъдри думи” холивудският актьор Робърт Де Ниро предупреди какво да очакват от живота студенти по време на тяхното дипломиране. Той произнесе реч на церемонията по завършването на студенти от Училището по изкуствата „Тиш” към Нюйоркския университет, съобщава „Тайм”.Звездата от „Кръстникът 2” и „Шофьор на такси” е поредният, изпратил с незабравима реч абсолвентите в Ню Йорк. През 2014 година интересно изказване направи режисьорът Мартин Скорсезе. 

„Абсолвенти от „Тиш” – вие успяхте. И сте прее*ани”, започна речта си Де Ниро. Той обясни, че студентите от всички други факултети и школи на университета в Ню Йорк няма да имат никакви проблеми с намирането на работа. Възпитаниците на „Тиш”, обаче, които са се готвили да бъдат актьори, сценаристи, режисьори и т.н., са избрали да се занимават със своята страст и ще им се наложи да се борят много.

„Открихте един талант, развихте една амбиция и разбрахте своята страст. Когато чувствате, че не можете да се борите с нея, просто продължавате напред. Когато става въпрос за изкуство, страстта винаги измества здравияразум”, заяви актьорът.

„Да, вие сте прее*ани. Но добрата новина е, че сте намерили добро място, откъдето да тръгнете”, заяви той. След това продължи с вдъхновяващ разказ на истински истории от кариерата си.