Един от най-старите трикове за измама проработил успешно и донесъл 3000 лева на двама мошеници, влезли в ролите на евреин и сръбски бизнесмен.
Във вторник преди обед непознат спрял 85-годишен русенец на ул.“Борисова“ и го заговорил, като се представил за сръбски бизнесмен. Чужденецът казал, че иска да купи златен часовник от български евреин, който живее в Израел, но първо искал да види как изглеждат българските левове и да се убеди, че еврото е разпространено в България. С подкупващ глас „сърбинът“ поискал от дядото да изтегли каквито левове и евро има в банка, за да ги покаже на евреина и да купи желания часовник, след това не само щял да му върне всичко до стотинка, а и да му даде 1000 лева бонус за услугата.
Дядото се съгласил, след което непознатият го отвел при друг мъж, който на развален български език повторил историята. Старецът вече нямал съмнение, че ще спечели 1000 лева за няколко минути и изтеглил от две банки 1000 лева и 1000 евро. После показал парите на мнимия продавач на часовника, който ги взел и казал, че трябва да ги покаже на свой приятел доктор от Русе, за да бъде сигурен, че банкнотите са истински. Така евреинът тръгнал нанякъде, а след малко и бизнесменът се извинил, че ще мръдне за малко по работа и също се изнизал. 
Като почакал известно време, дядото разбрал, че е измамен и се обадил в полицията.