Истински съжалих, че в ХХI век трябваше да обяснявам, че се наложи да използваме правителствения хеликоптер, който е за това, за да спестим средства и време. Горчиво съжалих за това.

Така премиерът Бойко Борисов коментира обвиненията, че правителството е летяло с хеликоптер до Разград, за да открие новия стадион там, предаде репортер на БГНЕС.

По време на конференция за усвояването на еврофондовете, Борисов обеща да намери начин да върне парите за пътуването с хеликоптера обратно. Според него в България поговорката: "Направи добро, за да изядеш дърво!", е много вярна.

Орешарски не строеше нищо и не летеше за никъде, каза Борисов. Той увери, че е забранил и кетъринга в хеликоптерите по време на полетите.

Борисов се обърна и към председателя на КРИБ Кирил Домусчиев с думите: "Да си председател на КРИБ и собственик на футболен отбор са две различни неща. Всички се гордяхме с това, което направи "Лудогорец". Надявам се това да е за добро и да не се превърне в пасив за всички, които уважихме това събитие".

Борисов каза още, че правителството е отпуснало средства за реконструкцията на 30 църкви в Разградско. Борисов увери, че от няколко седмици се опитва да помогне на родния футбол и очаква разумно предложение от ЦСКА. "Искаме да помогнем и на "Левски" за козирка на стадиона, обясни Борисов.

След темата за футбола, премиерът премина и към тази за еврофондовете и готвените реформи.

Борисов съобщи, че очаква днес България да получи одобрението на Европейската комисия за ОП "Развитие на селските райони". Вече 2 пъти спират еврофондове и когато дойде правителство, което се ползва добре, плащанията се възстановяват. Това е правило, заяви Борисов. Той определи финансовите корекции по оперативните програми като тежки, но поучителни.

Министър-председателят припомни и постигнатото по време посещението на правителствената делегация в Катар. Той подчерта, че Катар е огромен пазар и ще изкупува всичко, което произведем като селскостопанска продукция. "Имат и глад за пилоти заради разрастващия се пазар", обясни Борисов. Той изрази надежда, че социалните партньори ще си стиснат ръцете и по предложенията за пенсионна реформа. Той подчерта, че се работи както по съдебната реформа, която е нещо изключително важно, така и по здравната реформа. "Има много интересни. Само за последните години от нашето управление в здравеопазването са влезли 12 млрд. лв.", заяви Борисов.

Премиерът се спря и на темата за Македония: "Стабилността е изключително важна. Като гледате Македония, виждате какво излъчва една държава, когато има подобна нестабилност. Дали сега някой от вас ще отиде да инвестира в Македония? Затова призоваваме хората да бъдат по-толерантни", заяви Борисов.

Според него България е хубaва страна и с малко повече разум и толерантност, инвестициите ще растат.