„Дунав“ влезе предсрочно в „Б“ група. След победата срещу „Светкавица“ с 5:0 „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Веселин Великов.

- Веско, честито! Какво е настроението?
- Нормално. Изпълнихме една от двете си основни цели. Сега остава да се потрудим и в турнира за купата на Аматьорската лига. Лошото е, че ще играем утре срещу „Димитровград“ без Михаил Милчев. Момчето обърна глезена си в двубоя срещу „Светкавица“. Загубихме много важен човек.  
- Как стоят нещата с твоя договор, след като едната задача - влизането в „Б“ група, бе решена?
- Моят договор е последната ми грижа. Най-напред ръководството на клуба трябва да се срещне с футболистите и да предложи контракти на тези от тях, на които държа и искам да останат в отбора. Така е редно - да се съхрани ядрото, да не се разрушава основата. Ако имам договор, а част от тези играчи си тръгнат, пак със селекция от нулата ли да почваме? Постигне ли се договорка с момчетата от гръбнака на тима, моят подпис ще е чиста формалност.
- Как ще коментираш думите на колегата ти от „Черноморец“ /Балчик/ Георги Иванов-Геша, който не спира да говори 3 дни, че неговият отбор бил номер 1 в групата?
- Геша може да каже, че отборът му е номер 1 и в България. Ще припомня само, че откакто съм в „Дунав“, играхме 4 пъти с „Черноморец“ /Балчик/. Бихме ги като гости, после ги елиминирахме два пъти в турнирите за купата на България и Аматьорската лига. При това тези два мача бяха на неутрален терен. На този фон спокойно мога да кажа, че „Дунав“ бе най-добрият и стабилен тим в групата. А Геша нека да се радва на второто си място! И нека да си приказва на воля. 
- Доволен ли си от победата срещу „Светкавица“?
- Разбира се. Смених Георги Чакъров, защото бе с натрупани доста картони. Исках да го запазя за мача срещу „Димитровград“. Не е беда, че не вкарахме гол през второто полувреме. Но пък дадохме шансове на момчета като 17-годишния Динко Станчев и 16-годишния Сонер Хюсеин. 
- Как ще коментираш факта, че агитката скандира твоето име?
- Жестът на момчетата ме трогна, а и спортът е предназначен за феновете. Какъв е смисълът да побеждаваш при празни трибуни? Никакъв!