В Русе кандидатурата за кмет ще бъде издигната в края на юни по формулата „местен и свестен“, каза депутатът и зам.-председател на Български демократичен център Росен Петров на пресконференция вчера. Той посочи, че ще се търси човек със социална професия като учител или лекар, човек, познат със своята дейност, и уточни, че няма да се търси стопански ръководител или предприемач. 
БДЦ ще се яви със самостоятелна листа на местните избори в цялата страна, като на местните структури ще бъде разрешено да влизат в различни коалиции, поясни Петров. 
Русенският депутат Георги Недев каза, че при номинирането на общински съветници ще заложат както на опитни и доказали се хора, така и на по-млади. За Русе амбицията ни е да имаме задължително група в Общинския съвет, както и кандидат за кмет, който да е направил нещо за града ни. Обстановката в общините е различна и там продължаваме да работим, но навсякъде искаме да участваме с пълна листа, посочи той. 
Като зам.-председател на Комисията за контрол на ДКЕВР и член на Комисията по енергетика в Народното събрание Недев коментира, че цената на тока ще се задържи. България в момента има един от най-скъпия ток, т.е. по доходи и по цена на тока сме първенци в Европа. Докато не се случи реформата в енергетиката, докато не се състои енергийната борса, докато не видим накъде ще тръгнат проверките в комисиите по отношение на приходи и разходи в енергийните дружества, цената не трябва да се увеличава.