В пословичния „Ж“ клас на Първа гимназия, известен с красавиците си, д-р Теодора Константинова седи на един чин с най-добрата си приятелка - Антоанета Банчева.
Но приятелството между Тони и Дора датира още от времето, когато двете са 5-годишни, и продължава до ден днешен. Навремето двете момичета живеят на две съседни улици и стават неразделни. Банчева споделя, че и до днес те са като сестри. И това не са само думи. Дъщерята на Антоанета Банчева е кръстена на Теодора Константинова. Известната докторка и съпругът й са кумци на своята кръщелница.
Банчева разказва, че връзката между тях била толкова силна, че когато тя решава, че няма да учи в Английската, а в реалната гимназия, Теодора Констатинова без колебание я последвала. Докато приятелката й още от малка нямала съмнения, че ще стане лекар като баща си, то Антоанета имала авантюристични мечти - първо искала да бъде морски капитан, после астро или атомен физик, а накрая изкарала Техническия университет в София. От двете Банчева била по-екстремната личност и
често забърквала по-уравновесената Дора в своите експанзивни занимания
В девети клас имах балканче и макар че живеех на метри от училище, обикалях квартала, за да се появя сутрин в школския двор с него, спомня си общинарката. Един път, когато училището било на бригада в консервната фабрика „Дунавия“, тя предложила на Теодора Константинова да отидат до там с мотора. Като научили, родителите й се противопоставили, но двете се изхитрили и тайно яхнали возилото. За онова време това си било голямо преживяване и голям плюс в очите на момчетата. 
Спомените от ученическите години за Тони са пълни с романтика и младежки пориви. И досега не може да забрави щурите купони на тавана на семейство Константинови, където съучениците се събирали. Оттогава датират и близките им отношения с Иван Григоров.
Навремето зам.-кметът Григоров беше красавец
добре сложен с черна коса и черни очи, с чувство за хумор и затова много девойки въздишаха по него, връща лентата назад Антоанета Банчева. Той бил в друг клас, но това не пречело на контактите, защото „математиците“ на гимназията често поглеждали към красавиците от тяхния клас. Банчева казва, че след края на средното училище, напълно изгубила следите на Иван Григоров. Следващата им среща се осъществила, едва когато той станал част от екипа на Пламен Стоилов, първо в областната, а след това и в общинската администрация.
В „Ж“ клас освен красавици и отличнички, каквито били и двете приятелки, била и една друга емблематична фигура в русенската култура - актьорът Огнян Жеков, сега шеф на Военния клуб. Какво мога да кажа за него, ли? Само добри неща, защото
Огнян Жеков е мой първи братовчед
разкрива Антоанета Банчева. Неговата и нейната майка били две сестри. Според нейните спомени като ученик Оги бил веселяк, но скромен и още от 9-ти клас между него и тяхна съученичка пламнала любов, която по-късно изкристализирала в брак. И сега това е жената на неговия живот, отсича братовчедката.
Антоанета Банчева разказва още, че за актьорския талант на братовчед си, разбрала едва, когато влязъл в пантомимата като студент в Русенския университет.
А самата тя е била преподавател в университета, без малко да стане и доктор на науките. Подобно на своята приятелка Дора Константинова и Банчева се изкушава от политиката в първите години на демократичните промени. Става член на социалдемократическата партия на Дертлиев и в това си качество участва в Координационния съвет на СДС в Русе. Трайно свързва съдбата си с общинските дела, става председател на ликвидационен съвет в годините на прехода, после учредител на Русенския приватизационен фонд, който напуска заради разногласия с ръководството му. След това поема общинската приватизация и 10 години я върти, преди да се пенсионира преди година. Скоро след това обаче кметът Пламен Стоилов отново я привика в общината, за да се ползва от нейния експертен опит.