Поредна публична продан на изнесени на търг ипотекирани имоти в блок „Теодора“ проведе частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов. Купувачи намериха 1 магазин и 3 паркоместа, които са били собственост на строителната фирма „Пропърти къмършъл“. 
На измамените хора, които въпреки издадените им нотариални актове се оказват длъжници заради непокрити от предприемача Явор Блъсков ипотеки, банката предложи споразумение, при което жилищата им да не бъдат изнасяни на публична продан. Най-вероятно става въпрос за изчистване на финансовите взаимоотношения между банката и хората.
Както „Утро“ писа, в края на януари в този блок бяха описани жилища, които са изцяло платени на Блъсков от купувачите, но той не е покрил ипотеките, с които са натоварени. За тежестите върху имотите собствениците разбраха едва след съобщението, че предстоят описи от съдия-изпълнител. Тогава стана ясно, че само на ОББ бизнесменът дължи около 4 милиона, за които банката е предявила частичен иск и заради него в „Теодора“ бяха описани около 100 имота. Ипотеките на описаните около 170 имота в АОНСУ пък са към Сибанк, на която предприемачът също дължи пари. 81 от тях обаче са купени накуп от корпоративен клиент.