„Баба Яга“ е един от известните русенски ресторанти. Потънал в зеленината на Парка на младежта, ресторантът предлага удоволствие и отмора на открито. Емблемата му е кавказката кухня, която редовните клиенти ценят и обичат, а новите обикновено опитват от любопитство и после задължително повтарят. Днес тази русенска емблема открива новия сезон и ще посрещне първите си гости.
Но истинският бонус за почитателите на красивото в живота не може да бъде открит в менюто или във винената листа. Това е срещата със Здравко Стойчев - управителя на заведението, чието сърце е разделено между изобразителното изкуство и кулинарията. През зимата Здравко е пред статива, а през лятото - край скарата.
Вече 10 години Здравко търси тайната на идеалната рецепта за шашлика. И прозрението идва, когато проумява, че в Кавказ правенето на шашлик е своеобразен подпис на всеки мъж. А специфичният вкус се крие в тайната на маринатата. Тя пък си има своя тайна - съотношението на осемте задължителни съставки в нея. Няма майстор, който да си издаде рецептата, но Здравко 
все пак леко открехва завесата - задължителната и основна подправка е тъмният босилек
Обичам да експериментирам в кухнята, но само у дома, защото кавказката кухня е скъпо и сериозно занимание - гозбите се приготвят само от естествени продукти, за да се съхрани автентичният вкус, казва управителят на „Баба Яга“.
Но само на традицията не може да се разчита. Казали са го още древните - който спре да се развива, започва да изостава. Затова Здравко Стойчев внимава да не пресити гостите си с един и същ асортимент и се старае непрекъснато да обновява и обогатява предлагането.
И тук художникът помага на управителя да обясни как се развива едно заведение.
Също като в изкуството 
и в приготвянето на храна има вечни теми, но с различни разработки
Един пример - четката може да покаже нещо трогателно в битката или нещо тревожно в любовта. Същото е и с готвенето - едно и също парче  месо може да бъде приготвено по много различни начини, така че хем да не изненадва неприятно клиента с непознат вкус, хем да предложи нещо ново, нещо различно, нещо интересно.
Точно това прави кухнята на „Баба Яга“ - изкушава с изкусно приготвени кавказки ястия, които могат да накарат дори заклети вегетарианци да проядат месо.
Всъщност кавказката кухня е събирателно име от традиционните блюда на народите, населяващи Кавказкия регион - арменци, грузинци, и азербайджанци, чиито вкусове са обогатени с кулинарните традиции на персийската и арабската кухня. Обединяващ за тях е стремежът към използване на младо месо, свежи зеленчуци, пресни зелени подправки и печенето винаги да става на открит огън.
А ястието, което не дава мира на Здравко
и непрекъснато го кара да се стреми към по-добро и по-добро приготвяне - шашликът - е познато на кавказците от дълбота древност. Все пак днес кухнята е малко по-разточителна, защото апетитните шашлици и шиш-кебапи от телешко, свинско, агнешко и пилешко месо се комбинират обилно с печени и пресни зеленчуци, които навремето не са расли по планинските поляни и сипеи.
И така, съчетавайки древните традиции и съвременните им допълнения днес в ресторант-градина „Баба Яга“ месото е предварително овкусено с ароматни подправки по рецепти от арменската и грузинската кухня, които му придават необикновен пикантен вкус и се изпича на огън от истински дърва. След това остава да се сподели с добри приятели и с подходящи напитки, разбира се.
А когато „Баба Яга“ заспи зимен сън, Здравко с удоволствие хваща четката. Рисува акварел - основно възрожденска архитектура от Родопите, Странджа, Боженци и други райски български кътчета. Преди време е бил график, но преди 15 години усеща, че пейзажите повече го разтоварват и остава при тях.