19-годишната Йорданка, която се прочу с безбройните си безнаказани кражби, замалко не записа в досието си и смъртен случай покрай поредния си опит да докопа нещо чуждо. 
Доскоро хитрата, съобразителна и безскрупулна крадла, която има десетки регистрации в полицията, но винаги се измъква заради медицински документ, че била невменяема, вилнееше в офиси и заведения в центъра на Русе. Ударите й обаче станаха широко известни и хората вече свикнаха да се пазят, затова „оборотът“ й паднал, а това я накарало да премине на жилищни обири.
В понеделник около 19 часа изпечената престъпничка пробвала кои входни врати на жилищен блок на ул.“Гурко“ са оставени отключени, за да грабне оставени в коридорите чанти. Докато опитвала една от бравите на петия етаж асансьорът спрял и от него излязъл 82-годишният собственик на апартамента. Изуменият старец я попитал какво търси в жилището му, но мургавелката рязко и безжалостно го блъснала по стъпалата към долния етаж и изчезнала с асансьора. От падането си на междуетажната площадка дядото получил счупвания на лявата ръка и лявата тазобедрена става. Хора от входа чули суматохата и стоновете на съседа си и повикали линейка и полиция.
Служители от Първо РПУ отишли в Хирургическия блок, открили пострадалия човек и веднага разпознали Йорданка в полученото описание на нападателката. Крадлата е заловена вкъщи и е задържана в ареста за нанасяне на средна телесна повреда.
Вчера неуязвимата от закона ромка е откарана в Центъра по психични болести, за да бъде подложена на експертиза. Целта е да се установи дали Йорданка наистина е невменяема и не може ли да носи отговорност за непрекъснатите си престъпления. Те са така прецизно и майсторски извършвани, че оставят впечатление, че и напълно нормален човек би се затруднил да й подражава. Невменяемостта на момичето с ловки пръсти се появява чак след задържането й.
Полученият от освидетелстването документ ще бъде изпратен в прокуратурата, за да се прецени дали не може Йорданка най-после да бъде дадена под съд.
Предпоследното задържане на непоправимата крадла бе направено лично от началника на Първо РПУ Пламен Първанов след опита й да задигне чанта от стаята на служителка в Инспекцията по труда. Това се случи на 4 май. Малко след излизането си от ареста професионалистката отново се върнала към занаята.