Не съм обявил официално, че ще се кандидатирам за кмет. Водят се разговори с Реформаторския блок и е хубаво в Русе да има голяма коалиция за промяна на статуквото в града, но няма конкретни имена. Това каза за „Утро“ депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов по повод упоритите медийни твърдения, че ще бъде общ кандидат за кмет на Реформаторския блок и Патриотичния фронт. На въпроса дали би се съгласил, ако в крайна сметка му предложат да се кандидатира, депутатът отговори лаконично, че всичко е условно.
Имаме единодушно решение, че в Русе Реформаторският блок ще издигне единна кметска кандидатура. Ако друга политическа сила иска да подкрепи нашия кандидат, сме отворени, каза лидерът на ДСБ д-р Теодора Константинова. 
Няма такова нещо, това е несериозно, каза по повод общата кандидатура на РБ и ПФ Станимир Станчев от СДС и допълни, че са се виждали с патриотите, но не са водили конкретни разговори. 
Искрен Веселинов беше кандидат за кмет през 2007 и 2011 година, като втория път освен партията му ВМРО на балотажа го подкрепи и „Синята коалиция“.