Строителството на пробива „Кауфланд“ и реконструкцията на бул. „Цар Освободител“ с отварянето на подлеза на кръговото кръстовище ще бъде съпроводено с неудобства за гражданите и градския транспорт, но ще се постараем те да бъдат минимални. Това заяви вчера от трибуната на Общинския съвет кметът Пламен Стоилов в отговор на питане на общинския съветник Пламен Рашев.
Стоилов обясни, че по договор фирмите изпълнители имат задължение да направят и организация на движението, която да съгласуват с превозвачите. Затова на този етап още не можело да се каже какви точно ще бъдат ограниченията. Кметът заяви обаче, че когато строителството започне, Общината ще има готовност и в движение да прави корекции, така че проблемите да се сведат до минимум. А що се отнася до компенсиране на транспортните фирми, той обясни, че това е въпрос на доказване на загубите и на преговори.
Пламен Стоилов съобщи още, че заедно с реконструкцията на бул. „Цар Освободител“ ще бъде реализирано и отлаганото от 2 години инвестиционно намерение на „Топлофикация“ в района от Пантеона до Спортната зала.
Кметът предварително се извини на русенци за трудностите, които ги очакват, когато започне работата по строителството на тези два мащабни обекта, както и по бул. „Тутракан“ и ул. „Александровска“. Увери обаче, че Общината ще направи необходимото да осигури придвижването на русенци.