Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА-Шумен заловиха бракониер при акция на язовир "Тича". Контролните органи в продължение на няколко дни наблюдавали мъжът от с. Ловец на язовир „Тича“, занимаващ се с бракониерски улов на риба, информираха от пресцентъра на ИАРА.
В тъмната част на денонощието в сряда те проследили мъжът, който се движил с автомобил с повишена проходимост до мястото, където били пуснати мрежите във водоема.

Инспекторите изчакали нарушителят да натовари мрежите и рибата в ремаркето на колата и тогава направили опит да го проверят. Когато видял служителите на ИАРА, мъжът потеглил с автомобила и започнало преследване.

От високата скорост и неравният участък в местността капакът на ремаркето се отварил и от него изпаднали 10 чувала мрежи с риба. Нарушителят успял да се укрие в дома си. Веднага били уведомени служители на полицията, които заловили мъжа. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Мрежите, 11 на брой, с обща дължина около 900 метра, са конфискувани, а рибата в размер на 272 кг е дарена на социален патронаж в град Каспичан, православен Манастир "Св. Пантелеймон" – Патлейна и Дом за деца в неравностойно положение във Велики Преслав.