Възрастна жена заседна в асансьор заедно с въоръжен с нож грабител, който току-що я е бил обрал. Инцидентът е станал във Флорида. 77-годишната Лрейн Бейн е била безпомощна и не е могла да направи каквото и да е, докато престъпникът е преглеждал съдържанието на нейната дамска чанта, прибирайки парите и кредитните й карти. Двамата са били затворени в асансьора над 30 секунди, докато се издигали към етажа на Бейн.

„Това, че тя е била блокирана с него в асансьора, е ужасяващо. Ако той бе излязъл веднага след кражбата, тя нямаше да е толкова много травматизирана”, каза говорителят на местната полиция Джина Картър пред „Дейли Нюз”.

Атаката се е случила миналата седмица в сграда в Лаудърдейл Лейкс. Бейн се е прибирала у дома, преглеждайки кореспонденцията си, когато престъпникът нахлул в асансьора с кухненски нож. Той й казал да мълчи, слагайки пръст върху устата си, след което й взел чантата.

Преди обаче да успее да избяга, вратите на асансьора се затворили и той останал в кабинката. Когато вратите най-накрая се отворили, бандитът хукнал по стълбите и напуснал сградата.