Трите най-големи български фолклорни състава, емблеми в музикалното и танцовото изкуство „Филип Кутев“, „Тракия“ и „Пирин“ стъпват на русенска сцена на 13 май с мега спектакъла „На теб, Българийо свещена“. Събитието ще бъде в Летния театър на Военния клуб от 19 часа, а билети се продават на касата в театъра. 
Уникалното зрелище по идея на агенция „Българка“ ще събере на една сцена повече от 150 танцьори, музиканти и певци, като всеки от ансамблите ще представи най-доброто от своята програма. Зрителите ще могат да се насладят на най-популярните и обичани народни песни и мелодии в изпълнение на хоровете, солистите и инструменталистите от трите ансамбъла. Истинска наслада ще бъдат и атрактивните хореографии, които ще завихрят на сцената истинска феерия от багри и звуци. Ритми, костюми и мелодии от всички фолклорни области на страната ще радват гостите. 
За билети и предварителни заявки желаещите могат да се обръщат към Тони Тонкова (0878 987 065) и Николай Падалски (0879 988 085), [email protected].