Отборите от третия ешелон ("А" НВГ) не успяха да продължат напред в турнира за Купа България и отпаднаха още в първия кръг, информираха от волейболната федерация.

Хектор загуби от Черно море – БАСК. Момчетата от Хектор поведоха с 1:0 гейма, но бургазлии успяха да обърнат резултата в своя полза за 2:1. Домакините успяха да изравнят геймовете при 2:2, но загубиха тейбрека.

Попово 09 също не успяха у дома срещу водача във Висшата лига Миньор. Перничани победиха категорично с 3:0 гейма и оставиха Попово 09 извън битката за Купа България.

Чорни 98 поведоха с 1:0 на Виктория Волей, но силите им не стигнаха за повече и загубиха с 1:3 гейма. Септември Про-Синема също отпадна от турнира. Столичани не успяха срещу Тетевен Волей в зала "Септември" и загубиха с 1:3 гейма.

Тенденцията отборите от по-нисшия ешелон да отпадат след първите срещи не се запази в мачовете при тимовете от Висшата и Суперлигата. УНСС победи Дунав с 3:2 гейма и за сега е единственият тим от по-долния ешелон, който продължава напред в турнира за Купа България. След драматичен петгеймов двубой Ботев отстрани Локомотив 1926.

Пирин ЙЕЙЛ - ЛТУ се бори мъжки срещу съименника от Разлог Пирин, но не успя да продължи в турнира след загуба с 1:3 гейма.

Момчетата от Изгрев – 2004 също показаха огромно желание за победа, но Славия успя да спре устрема им, побеждавайки с 3:2 гейма.

Днес ще бъде изигран и последният мач от първия кръг на Купа България между Раковски 1964 и Арда-Кърджали.