Русе ще посрещне на 17 май националния отбор по волейбол за жени. Националките ще са на кратък лагер, а от 21 до 23 май любителите на волейболната игра ще имат възможност да наблюдават твърде интересни мачове от турнира Лига на нациите. Съперници на България ще са отборите на Япония, Белгия и САЩ. Двубоите ще се играят в „Арена Монбат“.
Ръководството на федерацията избра Русе за домакин на турнира, тъй като през миналата година националките отново изнесоха международни мачове в „Арена Монбат“ и останаха очаровани от подкрепата на публиката. Висока оценка за организацията на русенското домакинство даде и президентът на федерацията Данчо Лазаров. 
„Феновете в Русе са отлични“, каза мениджърът на държавния тим Любомир Герасимов. 
А старши треньорът Иван Петков събра вчера в софийската зала „Христо Ботев“ състав от 12 волейболистки. Става дума за момичета, които играят в българското първенство. Петков очаква и 6 състезателки с договори в отбори от чужбина - Елица Василева /“Скандичи“ /Италия/, Гергана Димитрова и Мира Тодорова /“Волеро Льо кане“, Лора Китипова и Мария Каракашева /“Волей Алба /Румъния/ и Петя Баракова /“Девелопрес“/ Жежов, Полша/. „Чужденките“ трябва да се присъединят към отбора на 11 май.