19-годишен ученик заяви пред съда, че го е страх да ходи дори до училище, макар то да е на метри от дома му, след като на 20 януари тази година е бил нападнат и ухапан от бездомно куче. Споделя и че тъй като вече е пълнолетен тийнейджър, се срамува от този факт. След ухапването развил и страх от кучета. За преживения кошмар и болки ученикът поиска Общината да му плати 2500 лева обезщетение.
Инцидентът станал в района на подстанцията в кв.“Здравец“, когато младежът се прибирал заедно със свои съученици от Немската гимназия. Неочаквано от храстите наоколо тихо зад гърба им изскочило голямо тъмносиво куче, с марка на ухото. Животното захапало тийнейджъра за десния крак и го повалило на земята. Негов съученик успял да прогони кучето, след което младежите закарали до болницата заекващото от стрес момче. 
Община Русе е длъжна да осъществява контрол върху безстопанствени животни и да не допуска от тяхното поведение да възникват вреди за гражданите, което задължение не е ефикасно изпълнено, посочи в мотивите си Районният съд и я осъди да плати на нападнатото момче 1100 лева обезщетение. Решението може да се обжалва.